Nurmes Trail on Raumalla, Nurmes- Aikonmaan saaressa järjestettävä polkujuoksutapahtuma. Osa reitistä kulkee Selkämeren kansallispuiston tuntumassa, joten upeita merimaisemia on tarjolla jo venematkoilla ja juoksun aikana. Juoksureitti vaihtelee kovapohjaisista traktoriteistä pehmeään rantahiekkaan ja avoimiin rantakallioihin.

Nurmes Trail 2022

 

Juoksuun lähtö tapahtuu Pihluksen retkisatamasta n. kello 14.45 Kokoontuminen laiva-/ venekuljetukseen klo 14.00 Poroholman lomakeskuksessa(os. Poroholmantie 8). Paluu heti kun kilpailu ja saunomiset sekä ruokailut on saatu päätökseen. Arvioitu paluu Raumalle noin klo 20- 20.30.

Matkat

10 km reitti kulkee pääsääntöisesti saaren retkeilypolkuja pitkin, helpohko maasto.

23 km reitti kulkee pääsääntöisesti saaren retkeilypolkuja pitkin, muutamia haastavampia poluttomia osuuksia ja avokalliota.

Sarjat

10km: Myl, Nyl ja kuntosarja
23km: Myl, Nyl kuntosarja

Ilmoittautuminen

 

Kilpailuun ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen jani.ruusunen (at) gmail.com

Osallistumismaksu

55 €  

Alle 21v. juoksijat pääsevät kisaamaan maksavan vanhemman seurassa ilmaiseksi. 

Maksu sisältää: kilpailutapahtuman juomahuoltoineen, saunomisen tavallisessa saunassa ja/tai savusaunassa, keittoruokailun kilpailun jälkeen, kunniapalkinnot kilpasarjoissa, sekä arvontapalkinnot. 

Voit myös maksaa Smartumin liikunta- tai kulttuuriseteleillä. Sporttipassilla, Tyky- seteleillä tai Tyky- onlinellä, sekä Eazy Breakilla. Tällöin ilmoittautuminen sähköpostilla: jani.ruusunen (at) gmail.com

Ilmoittautuessasi hyväksyt seuraavat ehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Esteen, kuten sairauden tai loukkaantumisen sattuessa osallistusmismaksuja ei palauteta, mutta osallistumisen voi siirtää seuraavaan vuoteen. 

HUOM! Jotta osallistuminen siirtyy seuraavaan vuoteen, on juoksijan todistettava esteensä luotettavasti esim. lääkärintodistuksella. Osallistumisoikeus on kuitenkin mahdollista myydä tai luovuttaa eteenpäin.

Osallistujia ei ole vakuutettuja järjestäjän puolesta. Osallistuja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan.Ilmoittautuessaan osallistuja sitoutuu noudattamaan kilpailusääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Sääntöjen laiminlyönti voi johtaa suorituksen hylkäämiseen. Nurmes Trail- tapahtumassa noudatetaan Suomen Antidopingtoimikunnan sääntöjä, jotka löytyvät osoitteesta » http://www.antidoping.fi

Ilmoittautumalla hyväksyt, että nimesi näkyy ilmoittautuneiden listassa ja tuloksissa. Järjestäjillä on oikeus luovuttaa osoitetiedot tapahtuman yhteistyökumppaneille suoramarkkinointitarkoituksiin. Järjestäjillä on oikeus käyttää tapahtumassa otettuja kuvia ja videotallenteita omilla Internet-sivuillaan, painetuissa julkaisuissa ja mainoksissa sekä luovuttaa kuvia ja videoita esimerkiksi tiedotusvälineiden käyttöön.

Osallistumismaksuja ei palauteta jos tapahtuma joudutaan siirtämään toiselle paikkakunnalle ja/tai uudelle päivämäärälle.

Mikäli tapahtuma joudutaan perumaan tapahtumapäivänä äärimmäisen sääilmiön tai muun force majoure- syyn takia, ei osallistumismaksuja palauteta.

Lähtöpaikka

Vesibussi- ja venekuljetuksen lähtö- ja paluupaikka on Poroholman lomakeskus os. Poroholmantie 8. www.poroholma.fi. Aluksen nimi on M/S Linnea. www.raumansaaristokuljetus.fi

Kisakeskus, jossa on maali, pukeutuminen, sauna ja ruokailu on Nurmeksen Kalamajalla. 
www.eraheppu.fi/kalamaja

Juoksun lähtöpaikkana toimii Pihluksen retkisatama, josta verryttelyvarusteet ja reput yms. kuljetetaan kisakeskukseen.

Pysäköinti

Poroholmassa on runsaasti ilmaista pysäköintitilaa. www.poroholma.fi

Reitti ja huolto

 • 10 km reitillä on yksi juomapiste, joka sijaitsee Lemmenpuhdissa.
 • 23 km reitillä on kolme juomapistettä, jotka sijaitsevat pohjoisessa Vuorisolassa ja lännessä Lemmenpuhdissa.
 • Pitkällä matkalla on myös mahdollisuus saada oma juomapullo saaren eteläosaan Pihlukseen.
 • Juomapisteissä on tarjolla vettä. Maalissa on tarjolla mehua sekä hernekeittoa.
 • Lisäksi maalista löytyy pieni ”kioski”, josta voi ostaa saunajuomaa, makkaraa yms.
 • Reitin varrella on wc:t (Vesiluoma, Nurmeksen nokka, Vuorisola ja Pihlus).
 • Lisäksi osanottomaksuun kuuluu saunominen tavallisessa ja savusaunassa.

Ensiapu

 • Ensiapuvälineitä löytyy jokaiselta juomapisteeltä, sekä maalista.
 • Yleinen hätänumero 112
 • Turvapäällikön numero 050 408 9061 (Ruusunen)
 • Kilpailunjohtajan numero 040 180 9785 (Kouru)

Varusteet

Juokseminen onnistuu myös tavallisilla lenkkareilla, mutta varsinkin pidemmällä matkalla suosittelemme maasto- /polkujuoksukenkiä tai suunnistusnastareita.

Kännykkä ja lisäenergiaa on myös hyvä olla mukana. Järjestäjältä saa reittikarttoja.

Tervetuloa joukolla Raumalle ja Nurmeksen saareen!

ERÄHEPPU

Jani Ruusunen
Tel. +358 50 408 9061
jani.ruusunen (at) gmail.com
www.eraheppu.fi